Ik sta nooit leuk op de foto

Een kennisje van mij vraagt me of ik wat foto’s van haar wil maken. Natuurlijk wil ik dat en op een mooie zonnige dag lopen we samen naar de Heemtuin. Een prachtig stukje natuur in Arnhem, dat uitermate geschikt is voor mooie plaatjes.

Niks poseren, gewoon puur natuur

Ze vindt zichzelf nooit mooi op foto’s staan en heeft in eerste instantie best moeite met de camera. Maar al pratend en lachend klik ik maar door en komt de ontspanning. Iedere gezichtsuitdrukking wordt vastgelegd. Niks poseren, niks mooi kijken. Gewoon zijn wie ze is. Puur Natuur.
Ze gaat blij naar huis met een paar mooie foto’s.

Verrassing

Een paar dagen later verras ik haar met een fotopresentatie. Alle foto’s die ik van haar heb gemaakt, heb ik achter elkaar gezet en omlijst met een mooi lied. Ze is ontroerd. Ook met de foto’s die ze eerst niet mooi genoeg vond, is ze nu blij. Het is een bijzonder beeld geworden van een mooie vrouw.

Een nieuw product is geboren.

Het is iets geworden dat mensen laat zien zoals ze zijn, met al hun ‘onvolmaaktheden’. En daarmee in al hun schoonheid. En het is zo leuk om te doen :-). Hier wil ik meer mee gaan doen.
En zo is een nieuw product geboren. Een fotopresentatie die je cadeau kunt doen aan je lief, aan je kinderen, je kleinkinderen. En zelfs ook aan jezelf. Maar pas op, want je zou jezelf nog eens mooi kunnen gaan vinden.

Wat waardering kan doen

Gewoon Agnes

Na alle leuke, lieve, mooie en vooral bewonderende reacties tijdens de opening van mijn foto-expositie ‚Kom kijken door de ogen van een elfje en ontdek de magie’, heb ik nu zo’n zin om met m’n fotowerk door te gaan. Ik heb, de dag na de opening, vleugeltjes en loop de hele dag te fladderen. Wat gezien worden en waardering met je kunnen doen zeg. Wat ze met mij doen. Ik voel me zo blij en kan niet wachten om aan de slag te gaan. Maar ja, op een ieniemienie laptop met te weinig geheugen om Lightroom op te installeren is de pret er wel snel af.

Maar dan ….

Door hele gelukkige omstandigheden heb ik de, door mij, al jaren, fel begeerde, iMac kunnen kopen. Hij staat nu voor mijn neus met z’n 21,5 inch beeldscherm. Wow, wat groot! En wat mooi!
Ik installeer mijn foto’s erop en een proefversie van…

View original post 220 woorden meer

Flyeren voor de expositie van mijn macrofoto’s

Vanmorgen op stap om mijn flyers, voor de expositie van mijn macrofoto’s in Villa2B, op te hangen in de stad. Van te voren heb ik samen met m’n lief uitgezocht waar ik zou kunnen vragen of de flyer mocht hangen. Aan de hand daarvan heb ik de route uitgestippeld. Gelijk een mooie manier om mijn stad te leren kennen, want jawel, sinds half augustus 2012 is Arnhem mijn stad.

Als eerste naar Kunstbedrijf Arnhem dat, aan de Verlengde Hoflaan, boven op een heuvel ligt. Op de fiets! Nou dat heb ik geweten. Ik als ongeoefend fietser de heuvel op, maar …. het is me gelukt. Alleen had ik wel even een paar minuten nodig om m’n ademhaling weer rustig te krijgen. Tja, ook dat is mijn stad.
M’n flyer werd meteen op het prikbord erbij gehangen en toen ik vroeg of ze er ook exposities hadden, kreeg ik gelijk een vriendelijke uitleg. Ik heb m’n visitekaartje afgegeven en word binnenkort teruggebeld. Dus wie weet hangen mijn macrofoto’s daar straks wel te schitteren.

Ook bij het Posttheater, de VVV, de Volksuniversiteit en bij boekwinkel Dekker de Slegte werd ik allervriendelijkst begroet en mocht de flyer hangen. Ik werd er helemaal blij van, van zoveel vriendelijke mensen en zoveel medewerking. Wat heerlijk om hier te wonen. Jaah, ook dit is mijn stad. Nu maar hopen of er mensen naar mijn macrofoto’s komen kijken.

macrofotografie, natuur, expositie, agnes van der graafTot en met 9 april zijn ze te zien bij Villa2B,Hartenkoning 2, Arnhem. Mooi gelegen in het bos, dus een leuke combinatie van kunst en natuur. En voor 2 euro kan je er ook nog een heerlijke kop koffie drinken.
Wil je langs komen, kijk dan even op Home voor de mogelijkheden.